Friday, June 14, 2013

Feeling Empty

ASSALAMUALAIKUM 
happy weekend babehhhhhh !
as usual aku akan update something yang happy je kan , tp hari ni tah la rasa lain siot .
susah nak tidur je sekarang , pastu asik pk bende yang bukan2 .  kenapa ha ??????

 
aku sndri xtau ape y aku fikirkan . 
aku rasa KOSONG gila sekarang .
makin nak dekat hari bahagia ni makin bercelaru otak .
hari bahagia xsemestinya nak tunang or kawen okayyyyy .
tp hari bahagia dalam hidup aku ni , biar aku sorg jela y tahu .
walau ape pon yang jadi , aku kene KUAT DAN TERUS KUAT .
alhamdulillah aku masih ade mama ayah dan adik beradik yang sangat penyayang , dorg la y selalu ada bersama aku bila aku susah ataupon senang . tp xsemua cerita kite akan cite kan org luarkan . kekadang kite kene rahsiakan juga supaya kite bole survive diri untuk jadi seorang yang berdikari dan seorang y kuat tanpa org lain . selagi aku bole handle masalah aku , aku akan handle sndri . 
tp pelik dan sangat pelik sebab aku xtau kenapa aku rasa cmni sekarang , rasa sunyi , rasa seorang diri , rasa sedih . huh !!! seriously sedih wey .. tp sedih sbb ape moy ???? aku sndri xtau ape y buat aku sedih , keliru bile jadi macam ni . tak lama lagi nak balik shah alam dah , mungkin sbb tu ke aku rasa sedih ???? sebab jauh ngan mama ayah ?? nnti siapa nk masakkan ? sape nk kejut bangun tidur ???? nak lunch n dinner ngan sape ????????????????????? ini semua sebab utama kenapa aku sedihhhh . tak sanggup seh nak jauh ngan mama ayah , selalu bangun tidur je mama ajak bebual , gosip , gelak kuat2 ngan mamam , shopping ngan mama , lunch n dinner ngan mama ayah , tp bile kat shah alam nanti cmne ???? -.- ya allah serius ni belum pegi pon aku da pk bukan2 , kat sana nnti lagi lah weyyyyyy , lg serabut ... :((
dulu bile nak gerak shah alam je , dlm kete or dlm bus mesti nangis bila nk smpai shah alam . tp bila dah smpai shah alam masih lega sbb my favourite boyfriend Firdaus ada bole jaga aku , makan sesame , tolong bile susah , tp now dia dah jauhhhhh :(( sangat jauh :((( kalau lah slovakia tu macam shah alam ke FAM dah tentu2 hari2 aku sanggup g amik dia , tp sekarang xbole :((( mana la ade duit nak g slovakia tuhhhh :( seminggu lagi dah start kelas , dah hari bahagia aku dah nak dekat . babyyyyy :((((((
i need u babyyyyy :(( sayang rindu b :((((((((((((
for sure balik shah alam nnti aku akan beli brg dapur sorg2 , makan sorg2 . kuar sorg2 , shopping sorg2 , nangis sorg2 . :((((( 
aku memang perempuan yang kuat luarannye , walaupon aku kasar ngan lelaki , lasak , bersukan , tapi hati aku ni lembut gyle dohhhh ,  dia je yang bole paham aku . nanti nak buat assigment sape nak temannn :((( sape nk tlg jd peneman bile aku nak hafal sesuatu subject :( selalu dia la jd cikgu penghafal aku . dengar aku bace berjam2 smpai hafal , teman aku study berjam2 , tpi nnti g kelas balik kelas , makan tidur , silap2 nk g makan pon mesti lupe punyeeeeee . bila dia ada kat malaysia hari2 dinner sama2 . aku balik kelas dia balik trainning terus keluar , kekadang bile kelas aku cancel , aku terus drive g FAM . tp now nk g FAM ade sape ???? pak guard jela . nak buat apeeeee :(( 
hari ni dah 15june . 
my birthday 20june .
tapi dia xde kat sini :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
cukup la dapat makan malam berdua , ade kek sekecil tapak tangan pon dah cukup memadai bagi aku .
asalkan kami berdua , tapii :((( dia jauhhhh , sangat jauhhhhh :(( 
20june is not just my birthday :( but our 1st anniversarry in our relation :( 
he's still not with me . 2 big days for me . i'm alone :(((
how i can feel ?????
feel empty !!!
MISS YOU SO BADLY SAYANGGGGGGGG :(
balik cepat -.-
 

Sunday, June 9, 2013

bila boyf di rantauan . HAHA !

ASSALAMUALAIKUM .
hello peeps !
welcome to my sweet blogger ^_^ 
ok for sure my title is very nonsense ! HAHA !
di rantauan la sangat , ayat xbole skema lagi ke dude . wakakaakak
ok now let's type , type and type till u feel so tired moy .
now the time was 11.26 p.m , and for sure this is time to me get ready to sleep not to berangan like u babehhh .
but , what should i do , so bored u know , now i just waiting to my hero back from his trainning , the best thing i've to do is make a blogger to waste my time till he finished his trainning la . hahah ! good girl right ? puihhhh , hahhahaha . 


ok just start the story .
bile dah keseorangan tanpa si hero . aku tak tahu nak keluar ngan siapa lagi . kalau x kawan yang sekepala mesti la ngan family kan . bila di batu pahat mesti la ngan family , bile di shah alam mesti la ngan kawan .
so bila da serabut kepala xtau nak buat ape , aku hanya akan bagi suggestion untuk pergi jalan & shopping . itu jela y akan buat kepalaku tenang , tenang dan tenang . hahahaha
setiap kali serabut je shopping ????? bankrup ?? 
ohhh korg silapppppp . i'm a KEDEKUT punya org . so hobiku selain shopping adalah simpan duit di ASB . setiap duit yang dah masuk kat ASB xkan aku keluarkan sbb tu adalah untuk mase depan . setiap bulan ayah akan bgi duit , so aku akan bahagikan untuk "makan" , shopping " dan ASB . setiap bulan akan bahagikan , sbb tu setiap bulan bole shopping . hahahaha tp duit nk simpan ke ASB tetap kene simpan okay .
so bila masuk masuk masuk , tak sangka simpanan ASB ku telah pon menjadi 4 angka di dalam buku ASB ^_^  eh bangga tau sbb ade simpanan sndri , anyway THANKS to mama n ayah sbb ajar akak untuk simpan duit di ASB ^_^ mama ayah tau anak dia ni kat shopping , tp kene beringat jugak kene simpan . bila sifatku dah sebati dengan mamaayah , ku ajarkan hobiku kepada boyfku , hahahahahahahhaha . kesian dehh lu kene ikut jugak hobiku . ok ini tiada paksaan ye , cik boyku terasa tercabar bila aku y tak keje pon bole simpan duit , so ape lagi dia pon nak ASB jugakkk . hahahaah so ALHAMDULILLAH berkat doa , bebel kat dia suruh simpan duit now dah ada 5 angka dlm simpanan :) ha kan bole sebenarnya simpan , bukan xbole kan cik rimauuuu , gaji bukan main besaq , tp xnk simpan , katok smpai ketot bru tauuuu . 

ok sekarang aku rasa da jauh lari tajuk . hahahahah elok2 nak citer lain , aku bole ceramah pasal simpanan duit pulak . ahhaha ok terus cerita :P bile bosan , serabut hobiku shopping . so mase naik shah alam nak antar report aku shopping la ngan kawan , bila balik batu pahat pon shopping ngan mama , bila dok Johor umah along pon shopping jugak . ahhahahaahahah gyleeeeeee .

inilah baju2 baruku untuk bulan 5 . ahahha




ha cukup la 3 helai untuk bulan lepas . sebenarnya ade beli kasut n seluar tp malas la nk amik gmbr bende alah tu semua . hahah kang bnyak sgt pulak nk di tayang org kate berlagakkk .. err ade aku kisah ??? duit bapakku , bukan duit bapakmu :D
so duduk diam sudahhhhh . hahaha
so the next planning , 19hb balik shah alam untuk dftar sem 5 , so ape lagi shopping la lagi , hahhahahahah 
to my dearest Firdaus , i tau u xjeles . sbb u kat slovakia pon coach asik bawak g budapest la , bandar slovakia la and so on   u tetap shopping jugak kan , beli baju , kasut , amboiiiiiiiiiiiiii , hahahaha kemain lagi , kat sana dala barang harganya 5 kali ganda dr malaysia , mu kayo , ade gaji xpela , i xle halang , tp ASB jgn lupeeee , tetap kene masuk untuk mase depan , hahaahhahahahaha . ok sekian sahaja cerita saya pada hari ini . IMISSYOU , ILOVEYOU FIRDAUS MUHAMAD . JAGA DIRI , JAGA KESIHATAN , JANGAN PUTUS ASA , TRAINNING SUNGGUH , supaya impianmu tercapai . always support you , i'm ur first fans in the world ^_^