Monday, May 6, 2013

It's about Firdaus Muhamad

ASSALAMUALAIKUM !!!!
HELLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
ha amikk kau berabuk seyy blogger , dah berbulan tak update apa-2 . busy la katekan .puihhh ! haha
hye peeps ? hye geng ? hye kawan ? hye musuh ? thanks for reading my blogger ^_^
hidup didunia ni jangan la kite nak dendam or jeles dengan kelebihan orang lain . setiap orang ade kelebuhan dan rezeki masing2 . bersyukur jela okay , sekian sahaja ceramah dr saya :D 
ok just let's go to the story !!!!

IT'S ABOUT US !
SHERA & FIRDAUS 

haiii haiiii , ok sape yang bace paper tu , dia tau la kot apa jalan cerita HARIMAU MUDA A kan . now mereka 1 team berada di Eropah selama 6 bulan untuk prepare mengekalkan pingat EMAS di suka sea tahun ni , ohhhh lamanyaaaaaa -.- sangat lamaaaa -.- ye memang la -.- ok terima jela itu memang lamaaaaaaa -.- -.- -.-

ok gegirl diluar tu , korg bole ke tahan becinta jarak jauh selama setengah tahun ! boleeee ??? xsemua org boleh okay , and tahun ni cabaran dlm hidup aku sebagai seorang girl footballer . hihihi . ade jugak aku dengar ade y sampai putus cinta hanya sebab kekasih belajar jauh2 , xprnah pk ke , kekasih tu belajar jauh sebab nak tentukan mase depan ?? haihhhh ! pk matang la beb .selalunya aku ngan dia hanya berpisah kejap bila ade game di oversea , tp just 2 weeks . paling lama la tuhh . and now 6 month ! ha amikk kau ! TERPAKSA tahan ok , sangat TERPAKSA . just pk tu cita2 dia , and masa depan dia . 

OK 15 MAC , dia start fly ke Eropah , and stay di slovakia , musim sejukkkk , sangat la sejuk y teramat disana . kesian ! sampai xsihat , sangat la risauuuuu.....

LOOK ! da macam ape seyyyy sampai kene pakai cmni . hahaha kesian my baby ni kan . bape bnyak tebal la baju tu , boleh jd segemok tu , kalau guling2 atas ice pon da bole jd macam patong ice . hahahha . muka pucat sangat . gelak2 jugak weyyy , tp aku risau tau x ! cmne la nak game kat sana kalau pakai baju cmni , smpai terbayang cmne la dorg lari atas padang tu kene pakai cmni . hahahaha . kesian u abby , just work hard and kuatkan semangat ok . love much !

6 bulan di slovakia , sangat lama , so dugaan antara kami semakin kuat , sangat  kuat , kiterorg hari2 merajuk , bukan sebab slah antara kami berdua , tp sebab org luar , such as org inbox aku kat FB , risau kat office org kacau aku , bile gegirl inbox dia kat fb . ok sebenarnya kami berdua SANGAT KUAT CEMBURU ! haahhahaha cemburu tu kan tandanya SAYANGGG :) ramai y ckap  " ko x rimas ke kene kongkong cm tu ?? " hello what for ??? x pon okay , sbb aku pon kongkong dia , ahhahaha , adil la kan , dia xlayan perempuan , aku pon xlayan laki . kalau ADIL baru la xkan ade masalah , aku tau dia buat cm tu sb xnak kehilangan aku , seriusly , bersyukur gyle , sbb die care aku sangat2 . u know what , start 15 mac smpai la hari ni 7 mei , kiteorg xpernah lost contact !! SEE ! bersyukur tau ! setiap hari dia akan call , meseg , video call . ALHAMDULILLAH sebab xpernah lost contact . kalau gado pon xpernah lebih 1 jam , sbb gado manja2 je sebenarnya , wakakakkaaka .

Jarak masa kami malaysia awal 6jam dr dia . so memang la mencabar !!!!!!! kalau kat sini dah jam 2 petang baru la dia akan call , sebab kat sana baru 7  pagi , tapi macam biasa la , aku akan selalu kacau dia , kol 7 pagi aku bangun , terus call , then ape lagi mula la dia binget kene ganggu , ahahhahahaaa , sebbek dia xpernah marah , walaupon aku tau hati dia sakit sgt3 kene ganggu tido seawal 1 pagi di slovakia , tp rinduuuuu kan , sbb tu la aku ganggu dia , hahah kiterorg akan video call sellau bila kat malaysia jam 2 ptg then bila malam kol 8 , and 2 pagi . bila 2 pagi kat sini mmg jarang sekali nak video call , kalau weekend je aku layan , sbb keje kan esoknya , kekadang bekorban jugak , yela rindu la katakannn , ahhaha . dia busy cmne pon kat sna kiteorg mesti akan call n video call , xpernah la lost terus , tu yang sayang makin kuat kot , ahhaha .. so bile dah video call , macam2 gaya la dibuatnya ... hahahahaah
ni jam 12tengah hari di malaysia , kat sana baru 6 pagi , kesian dia kene kacau , hahahaha

rinduuuu sangat3 at budak ni , ni lepas dia habis trainning :)

ni gambar sebelum game . bila nak game mesti akan video call dia suruh doakan team dia menang , jangan risau la sayangggg , i'M ALWAYS PRAY FOR YOU ! mak abah pon akan doakan untuk anak dia y manja ni . busy camne pon dia , nak game , nak makan  , nak g meeting mesti dia akan video call dlu , katanya nanti "RINDU " hahahahah gedikkkkss :D







bila dia trainning , terpaksa la tunggu  samai habis trainning , nak wat cmne , ni la cinta kami , jauh tp kuat ! ahhaha xde kene mengena siotttttttttt , 1 bende je yang selalu aku pk . dia jauh dr aku sebab nak cari rezeki untuk diri sendiri , untuk keluarga dia , dan paling aku suke sbb dia nak bawak mak abah dia pergi menunaikan haji . insyaallah Allah akan permudahkan urusan dia dalam kerjaya sbb niat dia buat semua kerja untuk mak abah . good boy sayangg <3 .

ni paling bagus ! hahahaha balik keje sellau along amik , so kalau lepak office along mmg akan terus video call ngan dia , aku soh dia dok diam , dia sebok nak kacau along jugak  , ha amik kau dapat penumbok ! wakakakakakakak . gamabr penumbok tu dia y tangkap then sent kat aku , sempat lagi dia bergurau ngan along , nak manaj2 lewww tewwwww , puihhh ! ahhaha gedik betul . sebab tu la aku percaya y dia ni serius dalam hubungan kami , sebb dia berani dekatkan diri ngan family aku , lagi2 mama , lagi la dia suke melayan , paling kelakar bila on call mama layankan perangai dia  , habis la dua2 masuk air , hahahah , pandai etul ye baby amik hati mama , podahhhhh ! hhahahaha

sebulan sudah disana , coach pon bawak la jalan2 kat Budapest , untung la kan , shopping tempat mewah2 , sampai je shopping complex tetibe dia video call . wahhhh TERHARU ! tengah shopping pon xlupe sayag kan . TQ b ! muahhhh ! love much ! heheheheh teruskan perangai cmni sampai akhir hayat kita berdua okay :)

macam biasa , keje kami video call hari2 , sebab xleh jumpeeee , xle lepak sama , xle makan sama2 , sedihhhh woiiiiiii ! tp apakan daya , kekasihku diperantauan , berjuang demi negara ! hahahahhaahh
ini luar biasa ! heheh xde lahhhh , bia dah berjauhan , keje kami setiap hari kene hantar gambar , supaya lepas la jugak rindu tu kann   ,, kalau x nangis ! hahaahh gamabr2 ku hanyalah untukmu sayangku firdaus , ahahhahaha :D

haihhhh jalan sokmo mu ni sayangggggg , SANGAT JELES ! 1 hari nnti bawak sy pergi oversea jugakk yeeee , nak sangat ! paris , aussie , london ! ha sume tempat la , ahhahahahahha

ha ni pulak dia bergambar dengan senior nya Fadhli Shas di Budapest ! seniornya org Johor , so lepas ni dia pon bakal org JOHORR ! hahahaha

ha apelagi , sbeelum trainning mmg wajib video call kan , so tangkap la gmbar bnyak2 sayangggg , hahahahaha ni jela keje kite hari2 supaya rindu tu kurang dan makin kurang . kalau x bertambah je seksa jugakkkkk , ahhaha

ni gmbar ping terbru , menangis pulakkkkk , ahhaha apesal tah aku bole nangis , nak kata rindu hari2 skype , tp mmg rinduuuuu , tu y melalak , dia punya risau xtau nak buat apa , smpai die terpaksa buat GWIYOMI ! hahahahaha . OHHHHHHHH U ALWAYS MAKE ME HAPPY SAYANGGGG !!

ha ni jela y aku nak story , sape2 y bace tu terima kasih ,  hahahhaha , ape y aku harapkan , hubunganku dengan MOHD FIRDAUS kekal hingga akhir hayatku , jarak bukan penghalang untuk bercinta , jaraj bukan sebab perlu berpisah , tapi jika ada keikhlasan , kejujuran , kepercayaan , insyaalah hubungan ini akan kekl hingga ke jannahtulfirdaus , insyaallah , 5years more , i'm gonna be his wifey :) AMIN , AMIN , AMIN !
CAPAI CITA-2 DAHULU yeww shera baru bole kawen . hihihihih . sayang  doakan b berjaya dlm kerjaya , dapat capai cita-2  sebagai seorg keeper no 1 malaysia , dapat banggakan mak abah b , berjaya dunia akhirat , insyaallah , AMIN , syg sentiasa akan sokong b , b jatuh , b naik , kite tetap akan bersama , insyaallah  , usaha tangga kejayaan , jangan cepat putus asa . sama2 kita kejar cita2 dan kejayaan demi  masa depan kite bersama ,walaupon jarak kita jauh , sayang harap kita tetap bersama , kita xkan lost contact sepanjang b 6 bulan disana , sekarang bru 2 bulan , lepas raya kita jumpeee :) jaga diri baik2 sayanggg .insyaallah .  LOVE U MUCH FIRDAUS !


I'm Yours Mohd Firdaus bin Muhamad 
SELAMANYA HARIMAU MUDA <3 












No comments:

Post a Comment