Sunday, June 9, 2013

bila boyf di rantauan . HAHA !

ASSALAMUALAIKUM .
hello peeps !
welcome to my sweet blogger ^_^ 
ok for sure my title is very nonsense ! HAHA !
di rantauan la sangat , ayat xbole skema lagi ke dude . wakakaakak
ok now let's type , type and type till u feel so tired moy .
now the time was 11.26 p.m , and for sure this is time to me get ready to sleep not to berangan like u babehhh .
but , what should i do , so bored u know , now i just waiting to my hero back from his trainning , the best thing i've to do is make a blogger to waste my time till he finished his trainning la . hahah ! good girl right ? puihhhh , hahhahaha . 


ok just start the story .
bile dah keseorangan tanpa si hero . aku tak tahu nak keluar ngan siapa lagi . kalau x kawan yang sekepala mesti la ngan family kan . bila di batu pahat mesti la ngan family , bile di shah alam mesti la ngan kawan .
so bila da serabut kepala xtau nak buat ape , aku hanya akan bagi suggestion untuk pergi jalan & shopping . itu jela y akan buat kepalaku tenang , tenang dan tenang . hahahaha
setiap kali serabut je shopping ????? bankrup ?? 
ohhh korg silapppppp . i'm a KEDEKUT punya org . so hobiku selain shopping adalah simpan duit di ASB . setiap duit yang dah masuk kat ASB xkan aku keluarkan sbb tu adalah untuk mase depan . setiap bulan ayah akan bgi duit , so aku akan bahagikan untuk "makan" , shopping " dan ASB . setiap bulan akan bahagikan , sbb tu setiap bulan bole shopping . hahahaha tp duit nk simpan ke ASB tetap kene simpan okay .
so bila masuk masuk masuk , tak sangka simpanan ASB ku telah pon menjadi 4 angka di dalam buku ASB ^_^  eh bangga tau sbb ade simpanan sndri , anyway THANKS to mama n ayah sbb ajar akak untuk simpan duit di ASB ^_^ mama ayah tau anak dia ni kat shopping , tp kene beringat jugak kene simpan . bila sifatku dah sebati dengan mamaayah , ku ajarkan hobiku kepada boyfku , hahahahahahahhaha . kesian dehh lu kene ikut jugak hobiku . ok ini tiada paksaan ye , cik boyku terasa tercabar bila aku y tak keje pon bole simpan duit , so ape lagi dia pon nak ASB jugakkk . hahahaah so ALHAMDULILLAH berkat doa , bebel kat dia suruh simpan duit now dah ada 5 angka dlm simpanan :) ha kan bole sebenarnya simpan , bukan xbole kan cik rimauuuu , gaji bukan main besaq , tp xnk simpan , katok smpai ketot bru tauuuu . 

ok sekarang aku rasa da jauh lari tajuk . hahahahah elok2 nak citer lain , aku bole ceramah pasal simpanan duit pulak . ahhaha ok terus cerita :P bile bosan , serabut hobiku shopping . so mase naik shah alam nak antar report aku shopping la ngan kawan , bila balik batu pahat pon shopping ngan mama , bila dok Johor umah along pon shopping jugak . ahhahahaahahah gyleeeeeee .

inilah baju2 baruku untuk bulan 5 . ahahha




ha cukup la 3 helai untuk bulan lepas . sebenarnya ade beli kasut n seluar tp malas la nk amik gmbr bende alah tu semua . hahah kang bnyak sgt pulak nk di tayang org kate berlagakkk .. err ade aku kisah ??? duit bapakku , bukan duit bapakmu :D
so duduk diam sudahhhhh . hahaha
so the next planning , 19hb balik shah alam untuk dftar sem 5 , so ape lagi shopping la lagi , hahhahahahah 
to my dearest Firdaus , i tau u xjeles . sbb u kat slovakia pon coach asik bawak g budapest la , bandar slovakia la and so on   u tetap shopping jugak kan , beli baju , kasut , amboiiiiiiiiiiiiii , hahahaha kemain lagi , kat sana dala barang harganya 5 kali ganda dr malaysia , mu kayo , ade gaji xpela , i xle halang , tp ASB jgn lupeeee , tetap kene masuk untuk mase depan , hahaahhahahahaha . ok sekian sahaja cerita saya pada hari ini . IMISSYOU , ILOVEYOU FIRDAUS MUHAMAD . JAGA DIRI , JAGA KESIHATAN , JANGAN PUTUS ASA , TRAINNING SUNGGUH , supaya impianmu tercapai . always support you , i'm ur first fans in the world ^_^

3 comments:

  1. Asliza... i thought you're dead???

    ReplyDelete
  2. How dare you !! U kenal I ke ??

    ReplyDelete
  3. i xkenal syera... but i kenal asliza mum shifa...
    kembar k??

    ReplyDelete